Μπουρεκάκια με τυρί και κιμά

0
8

Υλικά

Για τη ζύμη

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για τη γέμιση

300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι
3 κουταλιές γάλα
2 αυγά χτυπημένα
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί γκούντα
150 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα ή κεράσι
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Σε ξύλο κοπής καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, κατόπιν ζεσταίνετε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τον κιμά μέχρι να εξατμίσουν τα υγρά τους.

Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, στη συνέχεια με μια κουτάλα ανακατεύετε μέσα σε μπολ το γάλα μαζί με τα 2 αυγά χτυπημένα, τα προσθέτετε στο μείγμα των κρεμμυδιών και τον κιμά και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε κατόπιν στο νέο μείγμα τα τυριά, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ξανά πολύ καλά.

Για τη συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης

Συνεχίζοντας κόβετε στη μέση κατά μήκος κάθε παραδοσιακό φύλλο κρούστας και κάθε μισό σε 3 κομμάτια.

Αλείφετε τα 3 κομμάτια φύλλου με ελαιόλαδο και τα κολλάτε μεταξύ τους, το ένα πάνω στο άλλο.

Απλώνετε κατά μήκος το 1/12 από τη γέμιση δηλαδή από μια κουταλιά γέμισης στα 12 φύλλα κρούστας.

Έπειτα γυρίστε το φύλλο κρούστας που περισσεύει δεξιά κι αριστερά, πάνω απ’ τη γέμιση και τυλίγεται κατόπιν το ρολό.

Στη συνέχεια αλείφετε την άρκη του φύλλου με λίγο βούτυρο, για να κολλήσει και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνετε 12 ρολάκια, όταν τελειώσετε το τύλιγμα με όλα τα ρολά τα τοποθετείτε με τη σειρά σε ένα ταψί (προαιρετικά ρίχνουμε από πάνω σουσάμι).

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε το σχόλιο σας

comments