Διχάζει το εξώφυλλο του περιοδικού Time με τη γυμνή έγκυο, θύμα βιασμού

0
204

Η φωτογραφία στο εξώφυλλο της διεθνούς έκδοσης του περιοδικού Time, δείχνει μία γυναίκα από το Νότιο Σουδάν, η οποία έπεσε θύμα βιασμού σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Πρόκειται για μία κοπέλα με το όνομα Αγιάκ η οποία βιάστηκε, όντας έγκυος. Την τολμηρή φωτογράφηση έκανε η διεθνούς φήμης φωτογράφος Λίντσεϊ Αντάριο, η οποία υπήρξε και αυτή θύμα σεξουαλικής επίθεσης όταν βρέθηκε αιχμάλωτη του στρατού της Λιβύης το 2011.
«Περάσαμε πολλές ώρες μαζί με την Αγιάκ» λέει η φωτογράφος του περιοδικού που ανέλαβε το δύσκολο έργο, να την πείσει και να την κάνει να αισθανθεί άνετα ώστε να φωτογραφηθεί όταν πλέον ήταν στο 9ο μήνα της. «Συζητήσαμε τις λεπτομέρειες της φωτογράφισης και τελικά δέχθηκε να αποτελέσει το πρόσωπο όλων των γυναικών που περνάνε από αυτή την εξαιρετικά απάνθρωπη κατάσταση» τόνισε.

Όταν είδε το αποτέλεσμα, υποστήριξε ότι η φωτογράφιση αυτή, αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία να ξαπανάρει πίσω όσα της έκλεψαν οι βιαστές της, την ομορφιά και την αξιοπρέπειά της.

Το εξώφυλλο έχει ήδη κυκλοφορήσει και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που θεωρούν ότι το περιοδικό χρησιμοποίησε τη γυναίκα, για να προκαλέσει.

Υπάρχουν και οι υπέρμαχοι, που τονίζουν ότι η εικόνα συγκινεί και κάνει γνωστά τα δεινά των γυναικών στην περιοχή του πολέμου. Ανάμεσα σε αυτούς και ο διευθυντής του National Geographic Patrick Witty.

Αφήστε το σχόλιο σας

comments